Спортувай, България! Седмица 3

Спортът застигна Кърджали, Пловдив и Сопот
Спортувай, България! Седмица 3

От три седмици насам двама тайнствени мисионери, наричащи себе си А и Б обикалят страната и си причиняват неимоверни количества спорт. По всичко личи, че го правят с едничката цел да дадат личен пример на всички уседнали офисни труженици, които си представят, че физическата активност причинява смърт или минимум затъпяване.

А и Б всъщност са Александър и Боян от Sportuvai.bg, а техните подвизи са обединени под мотото "Спортувай, България!". Първата седмица от инициативата протече горе-долу така, а втората придоби ето тези полукошмарни, полукомични измерения. Сега ще ви разкажем за третата.

Тя започна в Стара Загора, където ги бяхме оставили за последно. Вторият ден от престоя им там бе посветен на обикаляне на парка Аязмото и на бадминтона, който е нещо като религия в града на липите. Опитите на треньорите от СК "Бадминтон" да въведат нашите герои в играта завършват фатално за една муха и за Боян, който губи убедително с 2:21 срещу младежа Лилиян.

На 17 април А и Б нахлуват в Кърджали, където стоят два дни. Там правят опит за самоубийство с 450-кубиков кросов мотор и по всичко личи, че това им харесва.

Останалото е почти безопасно за здравето им и се състои в тренировка по волейбол с местния клуб АРДА и посещение на Перперикон.

19 и 20 април са посветени на спорт под, над и около тепетата. Пловдив удостоява Боян с тренировка по спортна гимнастика, а нас – с удоволствието от сърцатите му изпълнения на земя, висилка и успоредка.

Гимнастиката обаче не свършва дотук, а придобива едни... по-художествени очертания. В клуб Тракия Sportuvai.bg се запознават с деца, направени от каучук и разбират, че те самите са изработени от нещо като дърво.

На следващия ден ги чака тренировка по таекуон-до, в която Боян отново се проявява по забележителен начин. Оттук-нататък за него ще пишем само хубави неща, защото очевидно се е понаучил да рита. 20 април е забележителен и с това, че двамата "спортисти" биват допуснати до плавателен съд под формата на гребна лодка. Това допускане става след суха тренировка на тренажор Concept2, за който от личен опит знаем, че може да ви изкара белите дробове през ушите и през разни други съвсем неочаквани отверстия.

На 21 април е ред на Сопот. За там има планове за пейнтбол, които се отлагат за месец май благодарение на дъжда. Урокът по парапланеризъм за начинаещи обаче се проведе и дори разполагаме с кадри от него:

Понастоящем Боян и Александър са в София. Видимо са отслабнали, особено Боян. Какво ще се случи с тях през следващите 3 дни можете да видите на страницата им във фейсбук и на Sportuvai.bg. Все още можете да се опитате да си спечелите и велосипед, по описаният ето тук начин.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май