Няколко причини да тренирате и през лятото

Няколко причини да тренирате и през лятото

Ето, че дългоочакваното лято е в разгара си, което може да пречи на тренировките на някои, които не обичат жегата. Или пък сте на морето и не ви се тренира, а ви се почива. Ето няколко причини, които ще ви покажат, че лятото е идеалното време за тренировка.

1. Денят става по-дълъг и имате широк диапазон за тренировка. Ако сте цял ден на работа, лятото е идеалното време за тренировка, защото денят е по-дълъг и можете да тренирате късно вечер, когато времето е приятно или рано сутрин, когато е прохладно. Сутришен крос или вечерно бягане или може би стрийт тренировка са идеалните възможности за лятото, които не трябва да пропускате.

2. Мотивация. Интересно е, но е факт. През лятото сте по-мотивирани да тренирате. Едно е да сте си зимата на топло у вас и да пиете чай и да ви се наложи да излезете в студения и мокър сняг и да тренирате и друго е да излезете да тренирате навън през лятото, когато е приятно топло, а не жега. А и е по-лесно да си представите лятото как след някоя друга седмица ще идете на море да покажете за какво сте тренирали.

3. Топлото време подобрява тренировката. За спринтьорите топлото време е от ключово значение за добър резултат. Мускулите се разгряват по-добре и стават по-гъвкави от колкото при студено сковаващо време. Това се отнася и за всички видове тренировки - топлото време ги подобрява.

4. Можете да тренирате повече навън. Лятото е времето, в което можете да излезете навън, а не да стоите във фитнеса. Има различни стрийт фитнеси, можете да побягате, да играете сприятели футбол, баскетбол или волейбол, можете и да поплувате. Лятото ви разкрива разнообразие на различни дейности.

Вижте 10-минутна тренировка на плажа.

Вижте още, какво да ядете и пиете преди и след тренировка.

ключови думи:
лято тренировка фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април