Уморени ли са вашите крака?

Вдъхнете им нова сила с един разпускащ масаж за стъпала!
Уморени ли са вашите крака?

Понеже човечеството все още не използва други свои органи за ходене, ще продължаваме да обръщаме особено внимание на здравето за краката. Май станахме пословични с нашата поредица Happy feet, чрез която правим опит да стоплим, раздвижим, отпуснем и освежим нашите и ваши любезни стъпала. А днес ще се посветим на уморените, отекли и болезнени ходила. Можете да приложите този масаж върху себе си или на някой друг.

Основното във въпросната терапия е, че при нея се въздейства с натиск върху болезнените зони на стъпалото. Както споменахме и миналия път, тези места се усещат като малки подутинки или възелчета под кожата.

И тъй, можем да преминем към същинската част. Поставете вашите или нечии чужди крака на височина, която ще осигурява удобен и лесен достъп за масаж. След това използвайте палците си и напипайте всички онези чувствителни точки, за които споменахме. Започнете локализирането отдолу нагоре. Така.

Време е да се погрижим за подутинките. Това, което трябва да направите, е да натискате всяка една от точките, докато не усетите търпима болка. Оказвайте натиск върху зоните, като същевременно държите стъпалото и го раздвижвате наляво-надясно. Въртете крака по този начин, докато не усетите болката да отшумява. Същото направете и с останалите места по ходилото, които усещате по-твърди при допир.

Не пропускайте да разтриете и горната част на стъпалото. Потърсете болезнени точки в зоната на глезена, по пръстите на краката и в пространството между тях. Това е всичко. След това се погрижете и за другия си крак. Когато свършите с терапията, долните ви крайници би трябвало да са приятно затоплени, раздвижени и по-малко болезнени.

Ако желаете да се продължите масажа с допълнителни техники, можете да се вдъхновите тук :) Нека само ви припомним да не третирате зоните, където има незаздравели рани. По този начин ще избегнете неприятното усещане и пренасянето на инфекции.

Щом сте приключили и с двата крака, е добре да ги вдигнете нависоко. Останете в тази царствена позиция за около 10-15 минути.

Надяваме се вече да сте почувствали истинско облекчение :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май