Шейк на деня: от авокадо и босилек

Зелен и полезен
Шейк на деня: от авокадо и босилек

Ужасно мразим да се успиваме :( Денят ни започва сякаш изведнъж, без предварителна настройка. И, да, нямаме време да го посрещнем подобаващо и най-важното - да закусим спокойно.

В такива стресови ситуации обаче винаги прибягваме към един много ефективен резервен план за закуска, а именно – приготвяме си вкусен и полезен шейк.

А в случай, че днес и вие сте се успали порядъчно, също може да си спретнете една вълшебна напитка. За нея ще са ви необходими следните продукти:

1 узрял плод авокадо
около 260 мл прясно мляко
1 супена лъжица босилек, нарязан на ситно
сокът на половин лайм
4 кубчета лед

Начин на приготвяне

Разрежете авокадото наполовина. Махнете костилката и с лъжичка издълбайте вътрешността му, която после сложете в блендер. Добавете останалите съставки. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Изсипете в подходящ съд и по желание – овкусете с още малко босилек и сок от лайм. И сте готови!

Както може да се досетите, днешният ви шейк е наистина много полезен. Припомняме, че авокадото е богато на здравословни мазнини, както и на витамин C. Освен това, то съдържа витамин K и фолиева киселина. Смята се за една от храните, които лекуват високото кръвно.

Е, желаем ви успешен ден! Напук на широко разпространеното схващане, той не винаги се познава по сутринта :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май