Добро утро, симпатяги =) Как сте днес? Не бързайте да ставате – поизлежавайте се още малко.
Ние пък ще запретнем ръкави, за да ви направим вкусна закуска. Специалитетът днес е съботен – тоест, сравнително лесен и бърз за приготвяне. Ще ви препечем филийки. Но вместо с масло, ще ги намажем с нещо друго... Аха!
За да ви изненадаме кулинарно, ще ни трябват:
2-3 филии пълнозърнест хляб
5-8 печурки (гъби, да!), нарязани на парченца
1 малка глава лук
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
70 грама сирене рикота
1 супена лъжица зехтин
кората на 1 лимон
1 супена лъжичка лимонов сок
сол и пипер
Започваме: Слагаме на котлона тигана и загряваме в него зехтина на умерена температура. Добавяме гъбките и лука. Оставяме ги да се задушат хубавичко, като от време на време ги разбъркваме, за да не загорят. Накрая слагаме и чесъна – готвим го последен, защото става бързо, нали разбирате. Овкусяваме с малко сол и пипер.
Междувременно, в подходящ съд разбъркваме сиренето с лимоновия сок и кората. Препичаме филийките в тостер или директно на котлона.
Накрая ги намазваме с рикота-лимоновата смес, а отгоре подреждаме гъбите. Воала!
Желаем ви прекрасна и вкусна събота :)
Добави коментар