Гладни ли сте?
Ами, какво чакате! Запретнете ръкави и си сгответе, де. А в случай, че ви липсват кулинарни идеи, веднага ще ви дам една.
За да я реализирате обаче, първо трябва да си осигурите следните продукти:
- 340 грама пенне или друг вид по-къса паста
- 1 малка главичка карфиол, разчленена на розички
- 3 супени лъжички зехтин
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- около 600-700 грама консервирани белени домати
- 60-80 грама черни маслини, без костилката, разполовени
- 2 супени лъжици каперси, изцедени
- ¼ чаена лъжичка червен пипер
- 2 супени лъжици свеж магданоз, нарязан на ситно (за декорация)
- 2 супени лъжици сирене пармезан (за декорация)
- сол и черен пипер, на вкус
И така. Пригответе пастата, както си знаете или както е описано на опаковката.
Междувременно, загрейте зехтина в подходящ тиган на котлона, при умерена температура. Изсипете вътре карфиола и го овкусете с малко сол и черен пипер. Задушете го за около 4-6 минути, до златисто, като бъркате енергично.
Добавете скилидките чесън и гответе отново за около минута. Накрая изсипете доматите (със соса им), маслините, каперсите и червения пипер. Гответе още 10 минути, докато карфиолът омекне съвсем. Натискайте доматките с лъжица, за да ги раздробите.
Така приготвения сос комбинирайте с пастата и разбъркайте внимателно. Сервирайте ястието, декорирано отгоре с магданоз и сирене.
Ми, да ви е вкусно!
Добави коментар