Нека ви попитам нещо: хареса ли ви салатата от репички, която ви спретнах неотдавна, ей в този материал? Обожавате я! Е, нека тогава ви споделя рецептата за още една вкусотия.
Не се съмнявайте, че въпросното ястие, което отново е съвсем елементарно за приготвяне, ще ви накара да си оближете пръстите от удоволствие. Освен това, то съдържа сравнително малко калории, което го прави добър избор в диетичното ви меню.
Така че не се колебайте и марш! в кухнята, за да си го направите. Ще ви трябват обаче следните продукти (за 4 порции):
около 500 грама репички
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици свеж джоджен, нарязан на ситно
сол и пипер на вкус
други подправки, по желание
Нататък е лесно: Най-напред измийте хубавичко репичките и ги изцедете от водата. После ги нарежете на едро. Междувременно, сложете маслото в подходящ съд на котлона и го оставете да се разтопи. Загрейте го добре обаче – нека ароматът му се разпространи из кухнята и ви накара да огладнеете по-бързо.
Сега добавете репичките, солта, пипера и останалите подправки (без джоджена – той е за декорация). Оставете зеленчуците да се задушат за около 10 минути, като периодично ги разбърквате.
Когато придобият лек средиземноморски загар, значи са готови. Свалете ги от котлона, поръсете ги с джоджена, оставете ги да поизстинат и старт! Изяжте ги, защото си ги приготвихте сами.
А, за да направя хапването ви още по-приятно, ще ви покажа един рядък сорт репички – розови =)
Kblog.lunchboxbunch
Красиви са, нали? Е, да ви е сладко!
Добави коментар