Опс! Май тази сутрин нарочно пропуснахте да спретнете закуска за половинката си. Е, винаги може да компенсирате пропуска си, като утре приготвите нещо вкусно и полезно, нали?
Помислете така: научно доказано е, че щастливите двойки са по-здрави и живеят значително по-дълго.
Освен това закуската може да не е гаранция за брачно щастие, но определено е добър помощник в балансираното хранене. Чрез нея снабдявате организма си с необходимата му енергия и редица важни нутриенти.
И така! Бързаме да ви предложим тази бърза рецепта за пържени филийки, с идея утре да ви потръгне както в любовта, така и в работата.
Ето и необходимите продукти за вашата утрешна закуска:
-
1 чаша и половина ягоди
-
2 супени лъжици кленов сироп
-
2 яйца
-
3 чаши ниско маслено прясно мляко (без каймак)
-
2 супени лъжици ванилия
-
2 супени лъжици канела
-
6 филии пълно-зърнест хляб
Начин на приготвяне:
Пасирайте и разбъркайте ягодите заедно с кленовия сироп. Добавете яйцата, млякото, ванилията и канелата. Потопете филийките в така приготвената смес и след това ги изпечете в предварително загрята мазнина в дълбока тенджера за 3-4 минути, от всяка страна, до леко златист цвят.
Подредете ги по три в чиния и ги сервирайте, придружени от чаша свежо изстискан сок от грейпфрут или портокал.
Пресметната в цифри, закуската ви съдържа приблизително около 450 калории и 3.4 грама мазнини.
Знаете, че кленовият сироп е доста използван в различни диети. Смята се, че той ускорява метаболизма.
Що се отнася до яйцата, за тях трябва да сте сигурни, че съдържат всичко необходимо, от което има нужда тялото ви. Да не говорим, че протеинът в яйцето е с най-голяма биологична стойност – от
94 до 100. Тоест, се усвоява удивително добре от организма. Ако искате да научите повече неща за децата на кокошките, може да прочетете този материал.
Млякото пък може да се похвали с добро съдържание на омега 3-мазнини, както и на калций и фосфор. И, да, в ягодите има витамин C.
Е, убедихме ли ви да се събудите с желание за кулинарни чудеса във вторник сутрин! Ще споделите какво сте сътворили в кухнята утре. Нямаме търпение да разберем.
А и не забравяйте: закуската е важна, няма майтап.
Добави коментар