Вечеря за весели самотници

Обърнете се към хубавата храна и лятното очарование на нощта...
Вечеря за весели самотници

Само да ви предупредя, че ако си имате компания за вечеря, сте вън от списъка с читатели! Добре, пошегувахме се, а сега преминаваме към сериозната работа. Храните, за които ще си говорим сега, са свежи и вкусни и ще ви носят сантиментални спомени чак до зимата. Настройте се за обилно и бавно хранене, защото ще ви разкажа как празнуват своето статукво самотните чревоугодници!

Самотниците, поради липса на други хора наоколо, се грижат предимно за себе си. Затова те могат да си позволят известни разточителства, които за семейните хора са по-скоро лукс. Една такава привилегия е дългото и сладострастно похапване. Без притеснение, че не са сложили децата да си легнат, или че жена им чака от две-три седмици да монтират огледалото в банята.

И тъй, разполагате с времето си и обичате живота. Затова се пригответе да консумирате:

1. Узо с айран

2. Зеленчукова крем супа

3. Свинска вратна пържола със салата от домати и краставици

Така разбирам аз самотните вечери. Ако мислите, че планът ви допада, ще ви разкрия и подробностите.

inm.comМисля, че частта "узо с айран" е ясна. Към втория обичам да добавям малко сол и копър.  Присъединете и някое малко мезе за компания – на мен ми пасва добре козият кашкавал.

Крем супата от зеленчуци се приготвя лесно, а е дяволски вкусна. Просто не знам как винаги й се получава. За нея са ви необходими:

  • 2 средно големи тиквички

  • 2 средно големи картофа

  • 1 морков

  • 1 глава стар лук

  • 3-4 скилидки чесън (по желание)

  • сол

  • черен пипер

  • магданоз

  • копър

Запържете лука в тенджера и след това добавете към него начуканите скилидки чесън. После в същия съд долейте 1.5 л вода и изсипете нарязаните на кубчета тиквички, картофи и нарязания на кръгчета морков. Оставете зеленчуците да заврат на силен котлон, след което може да намалите. Когато картофите омекнат, изгасете котлона и прибавете подправките. Пасирайте всички съставки. За целта може да си послужите и с ръчна преса за пюре. По желание към супата прибавете крутони, запечени в масло и поръсени с босилек.

Относно свинските вратни пържоли: накиснах ги набързо в соев сос "Хайнц" (който придава по-сладък вкус от останалите соеви сосове), един нарязан стар лук, черен пипер и босилек. След около половин час сложих месото да се пече и през това време нарязах домат и краставица за гарнитура. Към тях добавих зехтин, маслини и люти чушки.

Тъй като след всичко това бях напълно сита, не ми се искаше да ям какъвто и да било десерт, а просто се отпуснах и послушах музика. Ако вие държите на последното ястие обаче, ще ви препоръчам нещо подходящо за сезона – плодови шишчета, плодова салата със заквасена сметана, мед и канела или пък домашен ягодов сладолед.

Пожелаваме ви приятно изкарване!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май