Отново за обувките с високи токчета

И защо не е добра идея да ги носим през зимата...
Отново за обувките с високи токчета

Сигурно вече сте разбрали, че колегата Кирил Русев адски обича да говори за високите токчета. Нищо, че рядко му се случва да ходи с такива по улиците :) Обува ги най-вече с изследователска цел, за да разбере дали са удобни и по-важното: как редовното им носене се отразява на притежател(к)ите им в... здравословно отношение.

В резултат на задълбочените си прочувания, през последните месеци господин Русев достигна до куп интересни изводи и заключения. А ако сте любопитни да разберете до какви, заповядайте в този материал, за да се запознаете подробно с тях.

Що се отнася до мен, аз съм твърде необразована по въпроса с токчетата, затова ще пропусна удоволствието да давам експертно мнение :) 

Ще си позволя обаче, профилактично, да отправя един скромен апел към всички дами (и господа?) - не го правете през зимата! Не ходете с такива обувки, когато навън е ледена пързалка или е на път да се превърне в снежна приказка без край. Защото експериментът ви може да бъде наистина опасен и да приключи с неприятни последици.

А ако си мислите, че молбата ми е абсолютно безпредметна, защото никой не би постъпил така, съвсем... не сте прави. Защото точно днес имах удоволствието да наблюдавам как една амбициозна мадама се опита да преодолее разстоянието до спирката, качена на ботуши с внушително високи токчета. Е, не й се получи, разбира се. Наложи се впоследствие мил човек да й помага да излиза от преспата, в която бе затънала до уши.

Истината е, че балансирането на подобни "мадамски" обувки винаги е трудна работа, която зимните условия усложняват двойно. Това, логично, увеличава риска от падания и контузии. Така че съветът ми е, мили дами и господа, да изчакате времето да се постопли и тогава да се качвате нависоко, ако твърдо сте решили да го правите. Зная, че красотата иска жертви, но чак пък толкова...

Междувременно, вижте една интересна класация. Може би тя ще ви накара да си промените мнението за токчетата :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври