Не! На черните точки

Упорити или не, ще се опитаме да ги преборим
Не! На черните точки

Знаете, че черните точки или т. нар. комедони са често срещан кожен проблем. Те могат да се появят при почти всякакъв тип кожа (не само при мазна), а най-често са резултат от ненавременна грижа за епидермиса и третирането му с неподходящи козметични продукти. 

Какво се случва? Ами, накратко казано: в пората се натрупва прекомерно количество мазен секрет, прах и мръсотия. Тя се запушва и... ето ви черна точка. 

По принцип, най-добре е да потърсите помощта на козметик при елиминирането на комедоните, но може да опитате да се справите с тях и в домашни условия.

Ето, например, две маски, които имат потенциал да ви свършат работа относно настоящия проблем. Момичетата от любимия ни женски сайт Jenite.bg ще ви покажат как да си ги забъркате: 

Маска с розова вода и овесено брашно

Смесете няколко капки розова вода с 1 с.л. овесено брашно. Разбъркайте, докато се получи гъста смес. Нанесете върху лицето, изчакайте 15 минути и изплакнете със студена вода.

Маска с ябълков оцет и сол

В подходящ съд смесете 2-3 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. сол. Бъркайте, докато солта се разтвори напълно. Нанесете върху кожата, оставете да действа половин час и изплакнете.

 

Още 3 решения срещу черни точки може да откриете в интересния материал на jenite - тук. И не забравяйте: грижата за кожата е важна, не я пренебрегвайте! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май