Напук на напуканите устни

Домашен балсам в няколко лесни стъпки
Напук на напуканите устни

Най-важното

Настоящият балсам е чудесен подарък за близки и познати с вечно напукани устни и афинитет към натуралната козметика.

Ето, че настъпи студ и настана вятър и устните започнаха да губят лятната си форма, пропуквайки се под натиска на зимата. Особено сърцераздирателно е положението при любителите на зимните спортове, които по някое време на сезона са готови да дадат мило и драго за чифт резервни джуки или поне средство, което ще възвърне оригиналния безболезнен облик на техните собствени. Подобни решения обикновено се намират в аптеките, но наистина добрите сред тях струват немалко пари, а съдържанието им е повече от неразгадаемо за химически неграмотните сред нас.

Въпросът е какво да направим, ако ценим средствата си и не искаме да намажем Менделеевата таблица по себе си. Отговорът е "Да го направим!". Балсамът, това. В домашни условия. За целта ще ни бъдат необходими само:

  • 1/4 чаша кокосово масло

  • 1/4 чаша зехтин

  • 1/2 чаша настърган пчелен восък

  • 3-5 капки екстракт от мента, ванилия, лимон, лавандула или друг предпочитан от вас аромат.

Начин на забъркване:

Ето я и лесната част. Разтопете мазнините и восъка на умерена температура с помощта на водна баня. Когато това се случи, разбъркайте сместа и я разпределете в бурканчета или кутийки, които сте запазили от далеч по-посредствени козметични средства. При липса на достатъчно такива, можете да използвате един по-голям буркан, от който да си пресипвате при нужда. Преди да е изстинало, добавете аромата и разбъркайте с дървена клечка (шишче или друго подръчно средство). Оставете да изстине и се пригответе да се запознаете с чисто новите си устни!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май