И още веднъж за епилацията

Лятото, морето и банските често водят не само дамите, но и мъжете по стъпките на обезкосмяването...
И още веднъж за епилацията

Вече сме дискутирали темата за епилацията и как да оцелеем при подобна процедура.

От собствената си козметичка знаем, че жените са в пъти по-издръжливи на подобни манипулации от представителите на силния пол (дали да сложим последното словосъчетание в кавички...?), но това няма голямо значение. Подготовката, всъщност, е една и съща и при двата пола, особено ако става дума за премахване на окосмяването (изцяло или частично) по интимните части.

В тази връзка смятаме да ви дадем още няколко унисекс съвета, да разбием един мит и да направим една специална препоръка за дамите:

Каква епилация?

Първо, при избора на метод за обезкосмяване, преценете дали искате трайни или не съвсем резултати.

Винаги можете да използвате самобръсначка - бързо, лесно, безболезнено, но и абсолютно нетрайно. Когато започнете да я прилагате всеки ден, резултатите траят едва... няколко часа.

Ако идеята ви е да се появите за 2-3 дни по-разголени, ползвайте крем-депилатоар. Смеем да твърдим, че тук цената определя качеството - колкото повече инвестирате в продукта, толкова по-добър и траен ефект ще постигнете. Евтините предложения често "пропускат" косъмчета и налагат повторно третиране.

Епилаторът не се препоръчва при обезкосмяване на интимните зони заради деликатността на последните. Все пак, ако решите да го ползвате там, може да помогне в най-страничните им части.

Кола маската е няколко вида според състава и температурата си. В най-общия случай се състои от определена смес восък и растителна смола, но това варира. Смята се за най-болезнена, но ние твърдим, че това зависи колкото от сместа, толкова и от опита на съответния козметик (случвало се е да не усещаме нищо!). Резултатът, обаче, е безупречен - гладка кожа в продължение на 3 до 6 седмици.

Ексфолиране

Това сме го споменавали - преди козметичния ритуал е добре кожата да се почисти от козметични продукти за тяло, както и от мъртви кожни клетки. По този начин кола маската ще успява да захване косъмчето от точното място, без да има затруднения и дискомфорт при премахването му.

Желателно е ексфолирането да се направи един ден преди самото обезкосмяване.

Вдишване

Съветът на професионалистите е да вдишвате, когато ви нанасят кола маската и да издишвате, когато отстраняват окосмяването. Това намалява болезните усещания, но е малко трудна комбинация за изпълнение...

Лед за успокояване

След кола маска или използване на епилатор поставете кубчета лед на третираното място. Можете да ги увиете в найлон, а след това в кърпа или фин плат, важно е само кожата да не влиза в пряк контакт с вода.

Ледът успокоява и намалява риска от възпаляване на кожата. Освен това той подпомага затварянето на порите, които са се отворили по време на отскубването на косъмчетата.

Приложете ледената терапия за 15-20 минути.

Разбит мит: аспиринът намалява болката

Някои козметици твърдят, че едно болкоуспокояващо преди процедурата ще намали дискомфортното усещане. Пълни глупости!

Болкоуспокояващите често разреждат кръвта, особено аспирин и аналгин, а това може да доведе до кървене.

Ако сте притеснени, по-добър вариант е зеленият чай с мелиса – вкусен, полезен и с успокояващ ефект. Или билкови таблетки, комбиниращи мента, глог и валериан.

Само за жени: менструален цикъл

За да предотвратите силна болка, е препоръчително да насрочите обезкосмяването след края на месечния си цикъл. Известно е, че по това време дамите са особено чувствителни към болка и процедурата може да се окаже дори още по-неприятна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май