Направи сам: хубави свещи

Не е толкова лесно, но си заслужава усилията
Направи сам: хубави свещи

Готови ли сте отново да ви позанимаваме с труд и творчество? Добре тогава. Днес ще правим свещи. Попаднахме на подходящ инструктаж в любимия ни блог A Beautiful Mess и бързаме да го реализираме. Вие, разбира се, ще ни помогнете.

Какво ни трябва?

пчелен восък (според блогърките Елзи и Еми, от около 2 килограма восък могат да се получат 10 свещи. Но всеки сам може да прецени дали да използва и по-малко количество)

фитили

изолирбанд

ножица

буркани 

Най-напред, ще загреем и ще разтопим пчелния восък в тенджера на котлона, на съвсем ниска температура. Същата не трябва да надвишава повече от 80-90 градуса. После ще излеем малко количество на дъното на буркан и ще разположим фитил в центъра. Ще се наложи да държим последния, докато восъкът се втвърди, за да сме сигурни, че връвчицата ще си остане на мястото си.

Сега, на отвора на буркана ще залепим две ленти изолирбанд под формата кръст, а там, където се събират, ще направим малка дупчица. През нея ще промушим фитила. Остава ни да напълним останалата част от буркана с восък, да скъсим фитила в случай на нужда и сме готови. 

1018282A Beautiful Mess

По същия начин ще процедираме и с останалите свещи :)

Е, това е. Ако искате по-често да майсторим разни работи заедно, станете ни приятелчета във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май