Urbio: уникална градина на стената

Чудесен начин за отглеждане на цветя
Urbio: уникална градина на стената

О, да! Влюбихме се до уши в тази зелена идея, затова бързаме да ви разкажем повече за нея. Всъщност, става въпрос за интересна система за отглеждане на растения в домашни условия.

Любопитната вертикална градина е дело на двама млади и ентусиазирани американски дизайнери – Боу Ойлер и Джаред Алър. Сладурите представят проекта си за първи път в онлайн платформата за иновативни идеи Kickstarter, където хрумването им е прието изключително добре и печели многобройни фенове.

Най-общо, Urbio представлява поставка за стена, върху която могат да се нареждат различни по големина и форма саксии, направени от устойчив полипропилен.  

Интересното е, че всеки съд се закача към въпросната стойка с помощта на неодимов магнит. Същият е известен с това, че е малък, но много мощен. Тази негова особеност позволява на саксиите да се задържат без никакъв проблем във вертикално положение, както и да се прикрепят помежду си.

Всъщност, забавната система ужасно наподобява на продукт, който съществува отдавна на пазарa. Той се нарича Uten.Silo и представлява малък контейнер, залепящ се с магнит към различни повърхности, който служи за съхранение на миниатюрни офис и други атрибути. Разработен е от немския дизайнер Дороти Бекър още през 1969 година. Боу и Джаред обаче решават да доразвият идеята на Дороти и, ако питате нас, го правят по най-успешния начин.

Създателите на Urbio твърдят, че гореспоменатата стойка се монтира фасулски лесно, посредством специални шайби. Нещо повече, ако човек не разполага със свободна стена, спокойно може да нарежда саксиите си директно върху вратата на хладилник или върху всякакви други повърхности :)

Към настоящия момент, дизайнерите са разработили два модела вертикална градина: една голяма и една по-малка. Цената на първата е 175 долара, а на втората – 75. И двете могат да бъдат поръчани от онлайн магазина на момчетата. Отделно, там се предлагат и няколко вида контейнерчета на сравнително ниски цени + поставка за стена на стойност 10 долара. 

Urbio

Не знаем за вас, но с удоволствие бихме се грижили за една такава градина вкъщи. Сред основните ѝ предимства е, че не заема твърде много място и се поддържа сравнително лесно, както твърдят талантливите мъжаги. Повече представа за нея обаче може да добиете от видеото: 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май