Романтични фенери в градината

С вградени соларни панели
Романтични фенери в градината

Имаме една мечта! Когато се уморим да пишем, да се оттеглим да живеем горе в планината. Заобиколени от стари ели и от тишината на природата, ще четем това, което другите ще съчиняват :)

Ако пък сме горди собственици на голяма, зелена градина, ще я поддържаме с истинска любов и грижа. Защото крайно много харесваме цветята (знаехте ли, че те лекуват?). Освен това задължително ще намерим начин да я украсим с тези симпатични фенери.

Нека кажем най-напред, че те подхождат страхотно на романтичната ни природа. По-важното обаче е, че в тях са вградени соларни панели. Което означава, че ако ги оставим през деня да събират кротко слънчеви лъчи, по здрач фенерите вече нежно ще осветяват градината ни в мека светлина.

Тумбестите светулки са дело на Джим и Джейми Алсоп – баща и дъщеря, които преди повече от 9 години заедно стартират малък семеен бизнес за производство на градинско осветление и пособия. В производството на своите продукти фамилия Алсоп комбинира вече познати екопрактики, икономична LED осветителна техника и соларна технология.


Симпатичните релефни балони се изработват на ръка, а използваните за реализацията им материали са различни – от дълготраен найлон, през керамика до стъкло. Дръжките на осветителните приспособления са направени от неръждаема стомана. И още една добра новина: разнообразието от модели и цветове е наистина голямо.

След цял ден на слънце, причудливите Soji Silk Effects, например, могат да възпроизведат вечерта тайнствени сенки и копринени светлинни ефекти. А Soji Modern са само за специални, празнични случаи (сватба, семейно тържество или предпоследен ергенски запой :)

Цените на Алсоп фенерите тръгват от 30 долара и варират според различните характеристики на моделите. Не са много пари за "гарнитура" на толкова скъпа мечта, каквато е нашата :) За съжаление, разкошните светулки не могат да се поръчват он-лайн и засега подгряват романтиката само в градините на американските граждани. Живеем с надеждата, че все пак ще си ги набавим по някакъв начин...

Хубави са, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 13.07.2011 | 14:26
    Дам. Чудесна е. Като я реализираш, може да пратиш снимки :))))
  • 1
    от Не е посочен | 13.07.2011 | 13:50
    това е много добра идея за градинската тераса

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май