Ролките от тоалетната хартия оживяват

Или как твърдите картонени остатъци се превръщат в изкуство. По френски
Ролките от тоалетната хартия оживяват

Анастасиа Елиас е първият човек, който казва "не" на изхвърлянето на картонените ролки от тоалетна хартия. Нещо повече - тя дори отива по-далеч от идеята за тяхното рециклиране и повторна употреба по предназначение. Защото е артист. И като такъв е открила, че дори остатъците от тоалетна хартия могат да се превърнат в произведение на изкуството.

Творението на французойката се нарича "Руло" и представлява цяла колекция от картонени фигури с уникални форми, прикрепени към стари ролки от тоалетна хартия. Картините, които Анастасиа изобразява, са всевъзможни: спортни, битови, цели джунгли с техните обитатели...

Елиас казва, че изработва разнообразните форми, като изрязва фигурите от картон с пинцети. Твърдият материал е подбран така, че да е със същия цвят като този на ролките от тоалетна хартия. Накрая готовите изображения просто се прикрепват във вътрешността на картоненото тунелче. Ако погледнете във вътрешността на рулцето обаче, веднага бихте си помислили, че те са издълбани от него, а не от външен материал.

В зависимост от начина, по който светлината пада върху тях, тези образи придобиват или реалистична жизненост, или мистериозност. Най-добре ще видите това в някои от снимките в галерията. Анастасия е направила и печатни версии на своите творения, които могат да се поставят като щампи върху дрехи или са под формата на стикери. Насладете се на еко изкуството :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май