Храни, които се борят с рака

Храни, които се борят с рака

Най-важното

Ракът е една от болестите, които са познати на съвременния сват. Тя е опасна, защото лечението е трудно и в повечето случаи неуспешно. Основни причинители за тази опасна болест са нездравословното хранене и стресът, на който сме подложени в този забързан свят. Ето няколко храни, които се борят с раковите клетки и ще намалят вероятността от заболяване с тази коварна болест.

Грейпфрут. Всички знаем, че цитрусовите плодове са богати на витамин Ц, а грейпфрутът е плодът от това семейство, който съдържа най-много от този витамин. Този витамин е антиоксидант, който предотвратява появяването на нитрогена, съставка, която е сред основните причинители на раковите заболявания.

Картофи. Те са богати на бета каротин и витамин Ц. Разбрахте вече за полезните свойства на витамин Ц, а бета каротинът също е добър антиоксидант и се бори с причинителите на раковото заболяване.

Куркума. Тази подправка е богата на калций, който е един от най-важните минерали за нашия организъм. Калцият участва в почти всяка функция на организма ни. Тази подправка подпомага борбата на организма не само с рака, но и с всички други болести като заздравява имунната система на организма.

Нар. Този екзотичен плод не е само вкусен, но и изключително полезен. Доказано е, че нарът предотвратява разрастването на рака в организма благодарение на антиоксидантите, които съдържа.

Боровинки. Те също съдържат антиоксиданти, които могат да преборят рака. Те са предпочитани от много хора като най-добрия "борец" срещу рака, защото съдържа и множество химикали, които подпомагат премахването на канцерогените от организма ни.

Кръстоцветни зеленчуци. Към това семейство спадат зелето, карфиолът и броколите. Те са богати на фитонутриенти, които се борят успешно с канцерогените, които са основните причинители на раковите заболявания.

Сьомга. Според изследване на учените от университета в Калгари, липсата на витамин Д може да доведе до раково заболяване. Сьомгата е една от храните с голямо съдържание на този важен витамин. Освен това, сьомгата намалява вероятността от появяването на тумори.

Вижте още: Защо напълняваме?

Вижте още: 6 причини да започнете да се храните правилно.

Вижте още: 5 сигнала, че трябва да приемате повече протеини.

Вижте още: 7 правила за здравословно хранене.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
здраве рак храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април