Диетологът Елена Соломатина разказа на " Вечер Москва" за особеностите при яденето на картофи, моркови и репички.
- Суровите кореноплодни зеленчуци, особено тези като репичките, не се препоръчват за употреба в период на заболяване на стомашно-чревния тракт, отбеляза лекарят.
Според експерта, нишестените храни, като картофи и моркови, при термична обработка могат да навредят на хората с диабет. Варените картофи не се отразяват добре и на тези с наднормено тегло. Морковите при такива хора, напротив, се усвояват по-добре.
Печените картофи съдържат големи количества калий, което понижава кръвното налягане и подобрява работата на сърцето. Суровите кореноплодни са полезни за тези с атеросклероза и рак на дебелото черво. Те ще помогнат за премахването на токсините, ендотоксините и холестерола от тялото, пише zdrave.to.
Добави коментар