Зеолитът: Чудото на Родопите лекува, детоксикира, сваля килограми

Зеолитът: Чудото на Родопите лекува, детоксикира, сваля килограми

Клиноптилолитът (наричан още зеолит) e едно от най-изучаваните неща на планетата,  обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината.

Казват, че нашите сънародници живеещи в Родопите от десетки години, го използват в ежедневието си – слагат го във водата си, дори в храната и са сред едни от най-здравите дълголетници в родината ни.

Истински дар от майката Природа, зеолитът едва наскоро разкри свойствата си, подобно на много други "чудодейни”, но безкрайно простички лекове, напълно достъпни за хората и наистина действащи.

Клиноптилолитът се счита за напълно безопасен и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни. Това включва бебета, деца, бременни жени и кърмачки.

Той е порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Той е мощен адсорбент. На микроскопско ниво се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Именно тази структура придава на клиноптилолита уникални свойства.

Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност минералът клиноптилолит да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптиолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той има силно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната.  

Профилактичното и лечебно действие на зеолита при проблеми с кръвното налягане, стомашно-чревни разстройства, диабет, дори ракови заболявания, са доказани от редица изследвания на учени от цял свят.

Най-бърз ефект се постига при редовен прием на микронизиран зеолитен прах – безсънието, потенето, проблемите с кръвното налагане и с кръвната захар отшумяват първи, а дълготрайната полза за здравето е наистина удивителна.

Редовният профилактичен прием на зеолит е незаменима практика за:

  • цялостна детоксикация на организма
  • превенция на диабет, онкологични, сърдечно-съдови и хормонални заболявания
  • нормализиране на минералния обмен в организма
  • подпомагане фукцията на черния дроб и понижаване на общия холестерол
  • нормализиране на биохимичните показатели на кръвта
  • коригиране на нивата на стрес
  • елиминиране на млечната киселина от мускулите и подобряване на общия мускулен тонус
  • борба с наднорменото тегло и целулита
  • справяне с множество кожни проблеми
  • цялостно подобряване функцията на имунна система

Източници: laika.bg, rhodosorb.com

ключови думи:
зеолит

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври