Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак

Погрижете се за здравето!
Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак

Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак на дебелото черво, сочи проучване проведено в Loma Linda University в САЩ. Според учените най-добрата храна за отлична превенция срещу възникване на заболяването е, ако в диетата си заложите предимно на риба и зеленчуци и намалите чувствително приема на месо.

Изследователите установили, че хората чиято диета е изградена изцяло от зеленчуци, плодове, бобови храни и риба намаляват със сериозен процент вероятността да се разболеят включително и от рак на простатата при мъжете и рак на гърдата при жените.

1564438Thinkstock/Guliver

Учените от университета в Калифорния направили мащабно проучване, в което взели участие около 77 659 участници. Изследователите разпределили участниците в проучването на три групи: вегетарианска, месоядна и вегетарианска, която се храни с риба и морски дарове.

Вегетарианската група намалили риска от възникване на рак с цели 22% в сравнение с месоядците. Но сериозна изненада за учените се е оказала третата група на вегетарианците, които са се хранили и с риба и морски дарове, които намалили риска с цели 43%.

Според учените този феномен до голяма степен се дължи на полезните антиоксинатни и мазнини, на които са богати различните видове риба. Освен това предимно веганската храна под формата на зеленчуци и плодове сериозно допринася за алкализирането на организма, което е най-сериозната превенция срещу редица сериозни заболявания.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември