Отслабване с канела

Отслабване с канела

Тъй като инжекциите за отслабване и добавките за изгаряне на мазнини заливат пазара, все по-голям брой хора се връщат към прости, натурални съставки, за да подкрепят своите здравни цели. А начело на това възраждане в кухнята е вековен основен продукт: канелата. Някога само подобрител на вкуса във вашия чай, тази скромна подправка сега набира скорост като естествен съюзник в метаболизма на мазнините и контрола на теглото.

Защо канела като съставка за изгаряне на мазнини?

Канелата се използва от векове в домакинствата, не само в чай, но и в традиционните лечебни средства. Съвременните изследвания потвърждават това, че канелата има метаболитни ползи, които могат да подпомогнат контрола на теглото, когато се използва правилно.

Това, което я прави специална, е цинамалдехидът - съединението, което придава на канелата характерната ѝ топлина. Доказано е, че това биоактивно съединение:

- Регулира нивата на кръвната захар, предотвратявайки скокове и сривове, които често предизвикват апетит

- Подобрява инсулиновата чувствителност, помагайки на тялото да съхранява по-малко мазнини

- Подпомага метаболизма на мазнините и леко увеличава термогенезата (изгарянето на калории), пише News18.

Как канелата помага за изгарянето на мазнини?

Колебанията в кръвната захар са ключова причина за честите пристъпи на глад и желанието за сладко. Чрез стабилизиране на тези нива, канелата може да помогне за намаляване на хапването и преяждането. Някои проучвания показват, че дневният прием на канела (около 3 г) в продължение на 12 седмици подобрява инсулиновата чувствителност, нивата на холестерола и маркерите за телесно тегло.

Как да го използваме правилно?

Експертите съветват да се спазват прости правила:

- Използвайте ¼ до ½ чаена лъжичка канела на прах дневно

- Добавете я към топла вода, билкови чайове, смутита, овесени ядки или плодове

- Избягвайте хранителни добавки или капсули без рецепта, освен ако не са препоръчани от медицински специалист.

Какви са страничните ефекти?

Канелата е по принцип безопасна в кулинарни количества, но прекомерният прием може да причини странични ефекти:

- Увреждане на черния дроб (поради високо съдържание на кумарин)

- Рани или раздразнения в устата

- Ниска кръвна захар при хора, приемащи лекарства за диабет

- Проблеми с дишането при вдишване в прахообразна форма.

Канелата не е чудодейно средство за изгаряне на мазнини, но далеч не е и модна прищявка. Със своите доказани свойства за регулиране на кръвната захар, противовъзпалителни и потискащи апетита, канелата може да подпомогне постигането на целите ви за тегло, когато се комбинира с балансирано хранене, редовно движение и осъзнати навици.

ключови думи:
канела

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли