Как супата може да спаси диетата ви от провал?

Отговорът е в чинията
Как супата може да спаси диетата ви от провал?

Ами, не може. Истината е, че, ако сте решили да "изневерявате" на хранителния си режим, нищо не е в състояние да промени решението ви и най-вече - последиците от него. Факт.

Все пак редовната консумация на супа (особено през студените месеци) заема своето заслужено място в процеса по поддържане на добра форма, както и в грижата за здравето.

  • Да започнем оттам, че тя се приготвя адски бързо. На практика, кулинарната й реализация отнема около час (тук е включено и времето, необходимо за психическа нагласа за престой в кухнята). А съзнанието, че нещо е бързо, лесно и вкусно, спасява от злоупотребяване с нездравословни и сухи продукти, уверяваме ви. 

  • Освен това, изобщо не е калоричен специалитет. Ура! Защото в най-разпространения случай, в него се слагат зеленчуци и късчета месо (нaй-често, пилешко). Що се отнася до водата - другата съставка, използвана в приготвянето му, тя съдържа точно... нула калории :)

  • От друга страна, супата може да се похвали с доказано засищащо действие. Ето защо много диетолози препоръчват консумацията й преди хранене. 

  • Другото й хубаво качество е, че е пълна с витамини (зеленчуците са виновни), което директно я превръща в добър приятел на имунната система. Нещо повече: направено наскоро изследване доказва, че консумирането на пилешка супа по време на настинка може значително да облекчи симптомите й. Сигурно сте се уверили в това сами, нали?

След всичко казано дотук, не ни остава нищо друго, освен да ви препоръчаме още тази вечер да си направите супичка. Тя ще ви нахрани, стопли и ще ви накара да се чувствате чудесно.

А за да сме полезни, обещаваме през студените дни да ви затрупваме с лесни рецепти за приготвянето й. Като за начало вижте тази :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май