Диета с грейпфрути

За да влезем във форма за лятото
Диета с грейпфрути

Може хич да не си личи, но лятото идва с пълна сила. Не знаем как се чувствате вие, но ние вече плануваме слънчевата си ваканция на морето. Както се казва, всеки заслужава почивка, нали?

Обаче се опасяваме, че само с тренировки едва ли ще се сдобием с фигура на морска сирена, а имаме неизбежна нужда от нея. За това отворихме въображаемата книга с идеи и потърсихме прилична диета, която да ни помогне да влезем в лятна форма.

Първата, която харесахме, беше тази. Просто ужасно много обичаме грейпфрути!

В случай, че и вие като нас имате амбициозни плажни проекти за ваканцията, вижте дали тази диета ще ви свърши работа.

Action!*

Целта е следната: преди всяко ядене хапваме свеж грейпфрут или го превръщаме в прясно изцеден сок. Това го можем!

Научихме още, че грейпфрутът съдържа инозитол - ензим, който стимулира разграждането на мазнините. Любимецът ни съдържа и прилично количество витамин C, както и бета-каротин. И двете съставки могат да се похвалят с противоокислитетелно действие и вършат голяма услуга на здравето.

Обаче, оказа се, трябва да ограничим приема на калории до известна степен. Пуф! Освен това ще се наложи да приключваме с хапването до 19 часа* (край! на пуканките пред компютъра).

Но преди лягане все пак ще имаме право да се почерпим отново със сок от грейпфрут или с доматен. Освен това трябва да ограничим солта до минимум, както и да започнем да пием кафето или чая си без захар.

В крайна сметка, като всяка рестриктивна диета, тази също има редица недостатъци. Поради по-малкото си калории, тя е доста изтощителна и има сериозен потенциал да ни направи раздразнителни по всяко време на денонощието.

В тази връзка се препоръчва най-вече на здрави хора, които много обичат грейпфрути и са сигурни, че нямат алергия към цитрусови плодове.

Хайде да видим и едно примерно меню:

За закуска:

1 грейпфрут или чаша изцеден сок от грейпфрут, без захар

25 гр шунка или парченце пуешко месо

кафе или зелен чай (предварително запарен, с парченце лимон)

За обяд:

1 грейпфрут или чаша изцеден сок от грейпфрут, без захар

250 гр салата от пресни зеленчуци, овкусена само с лимонов сок и зелени подправки

За вечеря:

150 гр сварено или печено нетлъсто месо

200 гр зелена салата, овкусена с лимонов сок и зелени подправки

зелен чай с една лъжица мед

Е, ние май сме склонни да се жертваме в името на летните свалки. Обаче, ако на вас тази диета не ви е на сърце, може да пробвате нещо друго. Експерти смятат, че ако включите грейпфрут във всяко хранене, също може да постигнете добри резултати. Така ще пропуснете момента с ограничаването и няма да се превръщате в мъченици.

*Действие - от англ. език

*Часът е препоръчителен, но зависи преди всичко от индивидуалния режим на всеки човек. Ако си лягате по-късно, може да изместите крайния час на хранене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май