Кулинарни трикове с: магданоза

Как да го обработим бързичко
Кулинарни трикове с: магданоза

Най-важното

Не сте забравили! Точно така: кулинарният трик върви с подарък - рецепта за вкусни кюфтета от магданоз ;) 

Пълен с витамин C и бета-каротин, мистър Магданоз е един от редовните посетители в кухнята ни. С него овкусяваме, а понякога – просто декорираме, голяма част от кулинарните си специалитети. Не е тайна, че той придава специфичен вкус и аромат на всяка манджа и готвенето с него е гарантирано удоволствие.

А в случай, че и вие го използвате редовно, ще побързаме да ви покажем как да го обработвате по най-фасулския и бърз начин. За ваше улеснение, ще разделим процедурата на няколко стъпки:

Къпане

Вземете връзка магданоз и я потопете с "главата надолу" няколко пъти в дълбока купа с вода. Ето така. Целта е мръсотията да остане на дъното на прозрачната течност. Другият вариант е директното изкъпване на героя под чешмата :) Вие преценете как ще постъпите, с оглед на практичността.

Подсушаване

Измития господин разтръскайте хубаво така, че листата му да се разклатят и капчиците вода по тях да паднат. После го увийте за малко в халат (кухненска хартия, де), за да бъде абсолютно сух и готов за манипулация.

Почистване

inm.comХванете връзката магданоз за основата и с помощта на остър нож, който държите така, че да не представлява опасност за вас, отстранете магданозените листенца от стеблата. "Свалете" си точно толкова, колкото ще използвате за манджата. По този начин. 

После ръчно ги почистете от по-малките стебла. Оперирайте с листата внимателно, за да не ги нараните и намачкате. 

Нарязване

Съберете "косите" на магданоза на едно място и с леки приплъзващи движения на ножа нагоре-надолу по дъската ги докарайте до желания размер – ситно, по-ситно, най-ситно (горе-долу така, както постъпихте с чесъна тук, помните ли?). 

Лесно, бързо, хитро – както го обичаме ;) В случай, че имате по-умни кулинарни предложения, чувствайте се свободни да ги споделите с нас. Знаете как! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 12.06.2012 | 19:43
    С ножица се реже най-лесно:)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май