Кулинарен трик: да нарежем скилидките чесън

По най-бързата процедура
Кулинарен трик: да нарежем скилидките чесън

Искрено вярваме, че, ако продължаваме с кулинарните фокуси, много скоро ще се превърнем в магьосници, имайте ни думата. А, за да затвърдим и нашето, и вашето убеждение, че ставаме все по-добри (и хитри) в готвенето, само след ред разстояние ще ви запознаем с още един супер готин трик. Някои от вас сигурно го знаят отдавна, на други вероятно ще им се стори крайно иновативен...

Но, разбира се, всеки е свободен да сподели впечатленията си, както и личния си кулинарен опит, като коментар под статията. Да започваме, а?

Скъпи приятели, днес ще ви покажем как лесно и бързо да режете чесън. За ваше улеснение, ще разделим процедурата на три стъпки:

Най-напред, с помощта на широк готварски нож, отстранете твърдия край на всички скилидки. Това ще улесни последвалото премахване на обвивката им, не се съмнявайте. 

Real SimpleПосле, поставете плоската част на острието върху скилидката и с възглавничката на дланта (или с юмрук) натиснете ножа, докато... не чуете отчаян вик за помощ отдолу.

Извън кръга на шегата, лекото "разпльокване" на скилидката, което ще се случи, ще позволи фасулското обелване на люспата. 

Накрая, съберете на едно място всички чеснови госпожици. Хванете ножа за дръжката, а другата ръка поставете отгоре му, близо до острието.

Сега започнете да движите режещия си кухненски атрибут енергично нагоре-надолу през скилидките - нека той мине няколко пъти през тях. 

Целта е да оперирате с ножа така, че върхът му да е застопорен в дъската за рязане, а да работите най-вече със задната му част, към дръжката. Обработете чесъна по този начин до желания от вас размер – ситно, по-ситно, най-ситно...

Ами, това е. Пробвайте и пак ще си пишем ;) Успех! А тук открийте една чудна рецепта за чеснова паста. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май