Хей, приятели, сетих се за една чудна рецепта за маслини с ориз, с която обаче... ще ви запозная в друг материал. Гадна съм, знам. Не ми се сърдете обаче - преди да си спретнете въпросното хапване, ще е добре първо да усвоите един много полезен кулинарен трик, а именно – бързото премахване на костилките на маслините.
Не, че не може да ги сложите в манджата цели, де. Но, за да е по-приятна консумацията на ястието, съветът ми е да отстраните излишното...
Ето как ще стане най-лесно:
- Най-напред си осигурете широк готварски нож. Чудесно!
- Сега поставете плоската част на острието върху маслината и с пръстите на едната ръка натиснете ножа. Ако госпожицата не се раздели веднага и не покаже костилката си, "поразтъркайте" я напред-назад по дъската за рязане с помощта на режещия кухненски атрибут. Би трябвало бързичко да се откаже от намеренията си да упорства и най-накрая да "изплюе" съдържанието си.
Ами, това е то. Пробвайте, упражнявайте се, а скоро ще ви разкрия как да си направите един адски вкусен шедьовър с обезкостените маслини.
Желая ви успешна кулинарната седмица и прогрес в готварството :)
Добави коментар