Кулинарен трик: да махнем костилката на авокадото

По най-лесния начин
Кулинарен трик: да махнем костилката на авокадото

О, да! Абсолютни поклонници сме на авокадото.

Тропическият плод е пълен с ценни хранителни съставки и е адски вкусен.

Затова редовно го използваме в кулинарните приключения, а твърде често – и в домашните разкрасителни процедури.

Вие също го обожавате? Е, в такъв случай, нека ви покажем един безсрамно лесен начин за отстраняване на костилката му.

Значи, трикът е следният:

Нарежете сладура по дължина. После с лек удар забийте остър нож* в костилката му така, че острието да застане стабилно в нея.

bigBang studio

С помощта на ножа завъртете ядката на място и, хоп!, я издърпайте.

bigBang studio

Би трябвало да напусне гнездото си с лекота.

Пробвайте и споделете дали фокусът се е получил =)

*За предпочитане е да ползвате нож с назъбено острие 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април