• iNews
  • Novinite
  • Econ
  • Jenite
  • Div
  • Sporta
  • FitWell
  • Sportuvai
  • Peika
  • Programata
  • Doctoronline
  • News in English
Вход Регистрация
КАЛКУЛАТОРИ QUIZ разцъкай
  • Диети
  • Хранене
    • Суперхрани
    • Хранителни добавки
  • Фитнес
  • Спорт
  • Здраве
  • Chillout
    • Спа
    • Тихият кът
  • Йога
  • Fitlife
    • Огледалце, огледалце
    • Зелена вълна
    • Секс
    • Неща, които обичаме
  • Известните
  • Бабини рецепти
    • Илачи за здраве
    • Помади за красота
    • Гозби
  • Нова технология прави пържоли без да убива прасета
    Здраве Нова технология прави пържоли без да убива прасета 0
  • Огнено кълбо и силен тътен разтърсиха Синеморец ВИДЕО
    Chill out Огнено кълбо и силен тътен разтърсиха Синеморец ВИДЕО 0
  • Защо да замразявате лимоните
    FitLife Защо да замразявате лимоните 0
  • Месечен хороскоп от Павел Глоба за декември
    FitLife Месечен хороскоп от Павел Глоба за декември 0
  • Вдовецът на Алена: Час преди да почине, душата й отлетя в друго измерение
    Известните Вдовецът на Алена: Час преди да почине, душата й отлетя в друго измерение 0
Начало / Бабини рецепти / Гозби

Защо истинските домакини добавят захар към каймата?

по статията работи: FitWell.bg | 05.04.2022 | 10:00 Прочитания: 940 0
Защо истинските домакини добавят захар към каймата?

Всяка домакиня се стреми да зарадва близките си с вкусно приготвени ястия. На пръв поглед захарта няма място в месните ястия, но има изключение. Опитните домакин я добавят към каймата поради 2 причини.

На първо място, тя е идеалното средство да спасите пресолената кайма. В случая може да помогне единствено захарта. За целта към 1 кг кайма трябва да се добави 1 супена лъжица захар. Не забравяйте да овкусите каймата и с подправки - чубрица, кимион, червен и черен пипер. 

Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.

ключови думи:
кюфтета хрупкава коричка

Още от Бабини рецепти

  • Горските есенни дарове: Три рецепти с гъби
    Горските есенни дарове: Три рецепти с гъби 0
  • Защо да слагаме дфинов лист в захарта и брашното?
    Защо да слагаме дфинов лист в захарта и брашното? 0
  • За какво и как да използваме водата от варено цвекло
    За какво и как да използваме водата от варено цвекло 0
  • Бабин лек за подсилване на имунитета
    Бабин лек за подсилване на имунитета 0

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Изпрати

Знаете ли, че ...

От ядене през нощта НЕ се напълнява! Няма научни доказателства, че от храненето преди лягане се напълнява повече. Храненето в определени часове е...

Нaй-четени

  • От какво са направени кубчетата бульон?
    Хранене От какво са направени кубчетата бульон? 0
  • Вдовецът на Алена: Час преди да почине, душата й отлетя в друго измерение
    Известните Вдовецът на Алена: Час преди да почине, душата й отлетя в друго измерение 0
  • Здравословният режим на Мария Силвестър
    Хранене Здравословният режим на Мария Силвестър 0

Фреш

"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." Махамата Ганди

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември

Калкулатори

Индекс на телесната маса Базово метаболитно ниво 1 Базово метаболитно ниво 2
Прочети
  • Диети
  • Хранене
  • Фитнес
  • Спорт
  • Здраве
  • Chillout
  • Йога
  • Fitlife
  • Известните
  • Интервюта
разпусни
  • Quiz - отговори и научи
  • Разцъкай - снимки и видео
  • Хороскопи - съдбата днес
  • Анкети - сподели мнение
изчисли
  • Индекс на телесната маса
  • Базово метаболитно ниво 1
  • Базово метаболитно ниво 2
  • Още калкулатори
Следвай ни
Стани фен във Facebook
RSS новини
Новините ЕАД © 2010 - 2025 Fitwell.bg за нас За реклама Права за ползване