С първият дъжд през септември се сетих за ястие, което сгрява душата, носи аромат на есен и свежест напомнящ балкана след няколкочасов дъжд.
Задушени картофи с гъби пачи крак са изключително лесни за приготвяне и носещи наслада на сетивата. В рамките на 20 -25 минути ще разполагате с гозба, която ще е подходяща за обяд, но също така и
за вечеря. Спокойно можете да я използвате и като гарнитура например към по-мазен тип риба като например сьомга.
Необходими продукти за 2 порции:
Thinkstock/Guliver
500 грама пресни
гъби пачи крак
800 грама дребни картофи
2 скилидки чесън
3 супени лъжици краве или кокосово масло
1/2 чаена лъжичка черен пипер или
бира
1/2 чаена чаша хубаво бяло вино
хималайска сол на вкус
1 връзка копър
Измийте и изчистете гъбите пачи крак и ги сложете заедно с маслото в дълбок тиган. Добавете към тях дребните картофи или нарязани на четири по-едри такива и чесъна. Захлупете тигана с капак и
оставете така за около 3-5 минути, след което отхлупете и бъркайте енергично. Прибавете бялото вино, което обезателно трябва да е хубаво в против случай, ястието няма да придобие истински хубав
аромат. Отново захлупете тигана и оставете да къкри на бавен огън в рамките 15-20 минути, като от време на време бъркате. Снемете от котлона и гарнирайте с нарязан на ситно копър и черен пипер.
Сервирайте със салата.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Задушени картофи с гъби пачи крак
С аромат на есен!
Добави коментар