Тайните на Роджър Федерер

Тайните на Роджър Федерер

Най-важното

Роджър Федерер е един от най-добрите тенисисти днес и в последните години. Той е един истински пример за спортно дълголетие. Той е по кортовете на професионалния тенис от повече от 15 години и продължава да жъне успех след успех, въпреки че е надхвърлил 30-те години. Той е номер 1 в световната ранглиста по тенис в продължение на 287 седмици, което е ненадминат рекорд. Той има и 17 титли от турнирите от "големия шлем", което също е ненадминат рекорд.

Но какво се крие зад неговото перфектно представяне на тренировка. Талант? Безспорно той е един от най-талантливите тенисисти на всички времена. Но освен таланта, той тренира много усилено, дори и с 4-членно семейство, продължава да поддържа формата си. Като млад той тренира много усилено да подобри не само кондицията и силата си но и чисто технически в самата игра тениса. Ето някои от тренировките, които е правил младия Федерер преди да стане най-добрия тенисист на всички времена.

Той често е скачал на въже, неговите тренировки понякога са продължавали над 1 час. Според Федерер това му помага да подобри движението на краката, което е много важно за един топ тенисист. Здравината на тялото също е важна, а Рдожър е правил 3 пъти седмично силова тренировка. Освен това той обича да прави гъвкавина, сред които са различни видове напади. Той е привърженик на това упражнение, защото му помага да направи краката си гъвкави, здрави и пъргави.

Координацията е много важна за един добър тенисист. Неговите тренировки за координация е спринтирането сред конуси или уцелване на движещи се конуси със сервиз или от игра. Друга от любимите тренировки за придобиване на чисто тенис качества е била да гони 3 тенис топки едновременно. Неговите помощници са хвърляли 3 топки към Роджър из игрището и той е трябвало да удари 3-те топки преди да се топнат 2 пъти.

Най-важното качество, което трябва да има един тенисист е да бъде издържлив. Това е било основният проблем в ранната кариера на Федерер. Той е започнал да прави различни интервални тренировки, за да подобри своята издържливост. Една от тези тренировки е била да спринтира 15 секунди, след това да бяга 15 секунди бавно и така 10-12 пъти. Другата любима тренировка на Федерер е била да бяга по дължината на корта поне 20 пъти.

Запитан коя е тайната на успехите му, Федерер заявява, че това са добрият сън и подкрепата на семейството му. Според него без тези 2 неща, той нямало да бъде толкова добър тенисист и нямало да постигне тези невероятни успехи.

Вижте още: Тренировката на Дейвид Бекъм.


Вижте още: Тренировките на актьорите от True Blood.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април