Как да изчистим месото от химикали преди готвене?

Как да изчистим месото от химикали преди готвене?
В наши дни качеството на месото на рафтовете на магазините е под въпрос. Изглежда, че всички парчета са доста апетитни, но изборът на истински правилния продукт е доста труден. 
 
Животните често се хранят с всякакви стимуланти на растежа, които, разбира се, остават в месото. Въпреки това е доста лесно да се неутрализират антибиотиците в продукта, доколкото е възможно. Материалът Rambler съдържа съвети как да направите това у дома.
 
Първо измиваме месото в студена течаща вода, след което го прехвърляме в дълбока купа. Напълнете с разтвор от вода и сол (разтворете 40 грама едра сол в 2 литра вода), така че течността напълно да покрие парчетата месо. Оставете при стайна температура за 1 час.
 
След това време изцедете разтвора, изплакнете месото отново със студена вода и го напълнете с прясно приготвения "физиологичен разтвор". Оставяме за още 1 час.
  
Отново изплакнете месото, поставете го в тенджера, напълнете го със студена вода (течността трябва да покрие продукта с около 2 см). Поставяме тенджера с месо на силен огън и оставяме водата да заври, оставяме за 1 минута и махаме от котлона. Изсипваме водата.
 
След това готвим месото по всякакъв начин.

Източник: Zdrave.to

ключови думи:
месо

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април