Работа от вкъщи? Идилия! Но внимавайте - има един минус!

Работа от вкъщи? Идилия! Но внимавайте - има един минус!

Ковид кризата накара мнозина да минат на онлайн работа от вкъщи. Това, разбира се, има своите плюсове - не се потите в намръщен офис заедно с още триста човека. Не се съобразявате с шантавите настроения на колегите си. Можете да си пуснете климатик, без да пречат на околните. Идилия!

А ако се налага да посочим някакви минуси на бачкането от вкъщи, може би ще трябва да се ограничим до един. Който, всъщност, не е чак толкова отрицателен, както ще се убедите, ако преминете от другата страна на уравнението.

Всъщност, основното притеснение на повечето хора, които останат за по-дълго време вкъщи, е, че, намирайки се в опасна близост до хладилника, разполагат с непрекъсната връзка със съдържанието в него. А, логично, това домашно удобство може да се отрази твърде зле върху фигурата им.

На три крачки от собствената си кухня, сигурно и вие по-лесно съгрешавате с любимите си сладкиши и ястия, нали?

За да ви предпазим от сценария със заключването на хладилното устройство с катинар, ще ви дадем няколко съвета. Надяваме се, че те ще направят по-комфортен продължителния ви престой у дома, независимо какви са причините за него – професионални или отпускарски. Готови?

Събудете се прилично рано. Може да не ви се налага да гоните разписанието на градския транспорт, но времето е пари. А сме убедени, че искате да изкарате малко :) Свалете бързо пижамата на овце и облечете спортния си екип. Облеклото за спорт винаги действа мотивиращо за фитнес постижения.

Планирайте сесията си. Добрата новина е, че след като сте си вкъщи, може да тренирате по всяко време на деня. Но за да направите тренировката си задължителна и неизбежна, фиксирайте я в графата със служебните ангажименти. Даже...

Дръжте в близост до работното място комплект от дъмбели, въже, фитнес топка и йога шалте. Така всеки път, когато почувствате нужда, може да се поизпотите с любимите си джаджи. Няма причина да се срамувате: скачайте в поза Кобра и дайте почивка на гръбначния си стълб.

Нощта преди работния ден сгответе здравословно ястие. Хапнете го на обяд. Така няма да се състезавате със съдържанието на целия хладилник :) 

В никакъв случай не дръжте гризинки на бюрото си. И за по-сигурно: не съхранявайте твърде изкушаваща храна у дома. Знаете, че така или иначе, пак няма да може да й устоите. Не бъдете излишни мазохисти.

Ако имате куче, не го оставяйте да скимти самотно пред вратата с часове. В почивка от 15 минути може спокойно да изведете и него, и себе си. Свежият въздух навън ще раздвижи мисълта ви и ще повиши продуктивността ви, обещаваме. Що се отнася до калориите, които ще изгорите в подобна разходка, те са незначително малко, но все пак - по-добре от нищо, нали?

В случай, че не разполагате с домашен любимец, може да свършите малко домакинска работа в кратките паузи за отмора. Редица изследвания напомнят, че чистенето е чудесен начин за изгаряне на калории. С две думи: съчетавате неприятното с полезното, а резултатът е чиста къща, добър тонус и свършена работа.

На последно място: следвайте график, вместо да разпилявате работния си ден по цялата къща. Това ще намали стреса от неизпълнените задачи, ще увеличи времето, както за почивка, така и за приготвяне на здравословни кулинарни шедьоври. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май