Свежи банани за по-дълго време

С минимум разход на материали и усилия
Свежи банани за по-дълго време

Най-важното

Ако разполагате с плодове, които имат спешна нужда от узряване, поставете ги в обкръжението на банани и им гледайте сеира.  

Наречете ме дете на социализма, но настъпи ли това време на годината, гладът ми за банани драстично се изостря. И само едно нещо е в състояние да ме възпре да не превърна хола си в средномащабен бананов склад – гадините зреят изключително бързо, особено когато си правят компания. Причината за това се крие в етилена (повече за него можете да прочетете тук) и най-вече във факта, че бананите са като едни малки фабрики за този газ – излъчват го, все едно бъдещето им зависи от това и в крайна сметка скапват не само собствения си, но и живота на всички останали растения около себе си.

Тук се намесва юзърът wilgubeast от сайта за всевъзможни полезни и безполезни инструктажи Instructables, който обяснява, че любимите ми "зимни" плодове всъщност излъчват етилена предимно през дръжките си. Ето защо най-добрият начин да ги съхраним в оптимална кондиция за по-дълго време е да разделим току-що закупената чепка на отделни плодове и плътно да увием дръжката на всеки един от тях с найлоново фолио. По този начин ще затрудним изтичането на етилен наоколо и ще избегнем преждевременното презряване.5e217a17-92b8-e263-271c-aad56d27e2e3Instructables

Имате обелен и нарязан банан, който се нуждае от съхранение? Нямате проблеми. Особено, ако сте чели материала за свежото гуакамоле, където се разказва за злия дух на потъмняването, известен още като полифенол оксидаза. За да не ви се стори, че ви се правя на много интересен, ето ви и краткия вариант – просто разбъркайте парченцата с чаена лъжичка лимонов сок и ограничете в максимална степен контакта им с въздух. Ето това е. Отивам за банани с голямата раница!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май