Няколко причини да пиете лимонов сок сутрин

Няколко причини да пиете лимонов сок сутрин

Най-важното

Сутринта е важно да приемете нужните хранителни вещества, за да започнете деня си правилно и да се чувствате пълноценно през целия ден. Ето няколко причини да започнете да пиете лимонов сок сутринта.

Стимулира храносмилателната система. Не само топлата вода подобрява храносмилането. Прясно изстискания лимонов сок също го прави. Според изследване хранителната асоциация на Америка киселините, които се съдържат в лимона забързват вашата храносмилателна система.

Подобрява имунната система. Лимонът е богат на витамин Ц и фолиева киселина, които подсилват имунната система. Изследване на университета в Илинойс сочи, че тези, които приемат лимони всеки ден имат с 30% по-малък шанс да се разболеят от грип или настинка.

Детоксикира тялото. Лимоновия сок е натурален диоретик, което означава, че подобрява детоксикацията на тялото ви. Цитрусовата киселина, която се съдържа в лимоните стимулира работата на черния дроб и бъбреците.

Дава енергия. Според изследване на университета в Сан Франциско, лимоновия сок сутрин дава същата енергия като 1 кафе, но без вредните свойства на кофеина. 1 чаша лимонов сок сутринта ще ви накара да се чувствате пълноценни и заредени с енергия.

Поддържа здрава кожа. Дехидратацията може да увреди кожата като я прави суха и напукана. Лимоновия сок съдържа витамини и минерали, които ще захранят кожата ви с енергия и ще намалят напукванията и бръчките.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май