Как да обработим лимоновата кора без ренде?

Ето ви един супер лесен трик, който можете да приложете и към други цитрусови плодове
Как да обработим лимоновата кора без ренде?

Сигурно ще се съгласите с нас, че рендето е чудесен кухненски атрибут, който върши изключително полезна работа в редици задачи. Ако не разполагате с него обаче, а ви се налага да докарате лимоновата кора до настъргано или до съвсем ситно състояние, какво правите, м?

Е, добре, ще ви спестим чуденето и ще ви помогнем с един бърз план за действие. Вземете белачка за плодове и зеленчуци (или обикновен нож) и внимателно изрежете кората. Гледайте обаче да не "задълбавате" в плода, а да свалите само и единствено обвивката.  

Готовите резенчета нарежете на ситно с помощта на готварски нож и... това е. Е, със сигурност консистенцията, която ще получите, няма да е толкова фина, но сме убедени, че ще удовлетвори готварските ви потребности. Свободни сте да изпробвате описания трик и с други цитрусови плодове - няма да ви предаде. 

Разбира се, хубаво е все пак да си закупите и ренде, защото то наистина е неотменим помощник в кухнята. 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април