Кулинарни трикове с: формата за лед

Лесни и полезни
Кулинарни трикове с: формата за лед

Най-важното

Между другото, спокойно може да ползвате формите си за мъфини, за да замразявате разни неща в тях, особено ако рядко ви служат по предназначение. А като заговорихме за вкусни кексчета, бръкнете тук за една много готина рецепта :) 

Така. Тъкмо когато решихме, че времето е подходящо за плаж, изведнъж стана толкова студено, че се наложи да извадим от гардероба зимните дрехи. Пуфффф... 

Иначе казано, май ще отложим летните авантюри за по-късен период. Междувременно, вече намерихме няколко приложения за формата ни за лед, която извадихме преди време с надеждата скоро да охлаждаме морските си коктейли...

Оказа се, че, всъщност, въпросният кухненски атрибут може да ни послужи и за много други работи, не само за замразяване на вода. А, ако сте любопитни да разберете няколко от предпочитаните ни негови приложения, моля заповядайте с нас в следващия ред:

За билки и подправки

Случвало ли ви се е да си закупите свеж риган от пазара, но, в крайна сметка, да нямате възможност да го използвате веднага? В резултат, той изсъхва и умира, а неговата "смърт" поставя край и на добрите ви кулинарните помисли.

Е, вече може да си спестите това развитие на нещата. Ето как. Просто накъсайте любимите си зелени подправки на дребни стръкчета и ги разпределете във всяка формичка. После ги напръскайте с вода и складирайте директно във фризера или в камерата.

Така следващия път, когато кулинарствате, ще имате няколко свежи кубчета на разположение, които ще ви свършат страхотна работа във всеки един момент.

Muffin Tin Mania

За шейкове

Знаем, че и вие обичате тези хипер събуждащи напитки, но, уви, сигурно не винаги ви остава време да си ги приготвяте, нали? Е, знаем как е, но! За всеки проблем има решение. И формата за лед отново може да спаси положението. Съмнявате се?

Бързо замразете в нея любимите си плодове, нарязани на парченца, или пък няколко лъжички кисело мляко. Готовите плодови и млечни ледчета може да приберете в найлонови торбички, които да съхранявате отново във фризера. Свободни сте да използвате последните, когато графикът ви притиска от всички страни.

Tidy NestПрез останалото време ви препоръчваме да си забърквате любимите шейкове от незамразени плодове и зеленчуци. Не само, защото са по-вкусни, а защото, като цяло, е добре да консумирате пресни продукти.

За сосове

Браво! Благодарение на чудната рецепта на колегата Кирил Русев, си спретнахте супер сос за пицата. Да, ама не успяхте да го използвате целия, нали? Няма проблем. Разпределете го по формичките, замразете и готово! Ще си имате интересно кубче бульон за следващата манджа.

Та, както обичаме да казваме, проявявайте креативност в готвенето и под ръцете ви ще се раждат все кулинарни произведения. А тук нека ви покажем едни уникални формички за лед :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май