Запечен боб на фурна с домати и подправки за Бъдни вечер

Запечен боб на фурна с домати и подправки за Бъдни вечер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • боб - 5 ч.ч. (500 г)
  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Предварително накиснатият за една нощ боб се отцежда и се вари във вряща вода около час, докато омекне. Изцежда се добре.

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. В голяма тава за печене се слагат зехтинът, лукът, почистените от семки домати, нарязаният магданоз. Овкусява се със сол и черен пипер.

Добавя се бобът и се разбърква добре. Пече се около 45-50 мин. и се сервира горещ.

ключови думи:
боб

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май