3 грешки в диетата, които могат да ви костват допълнителни килограми

Не ги допускайте и запазете отлична форма
3 грешки в диетата, които могат да ви костват допълнителни килограми

Искате ли да избегнете наддаването на излишни килограми по време на Коледните празници?

В случай, че желаете, то тогава ще се нуждаете от стриктен план, за да запазите отличната си форма и в крайна сметка на 4-ти януари да влезете в любимите си тесни дънки без да се нуждаете от 10 минути, за да се напъхате в тях.

Обикновено по Коледа мнозина несъзнателно допускат 3 грешки, които водят до несъзнателно покачване на телесното тегло.

Ако сте спазвали диета или сте били на пост до Коледа е изключително важно внимателно и постепенно да пристъпите към храната, която до момента ви е била забранена.

На първо място ще избегнете хранителните разстройства и тежест в стомаха и на второ няма да допуснете да сложите излишни 2 килограма около талията си. Ако запазите физическата си активност висока и се храните разумно – за вас нищо няма да се промени.

Но нека все пак да се съсредоточим върху най-често срещаните 3 грешки в диетата, които могат да ви костват допълнителни килограми по Коледа.

1611431Thinkstock/Guliver

1. Теглите се на кантара всеки ден

Предполагам знаете, че всекидневното теглене на кантара е абсолютно безполезно, защото вместо да ви дава усещане, че следите теглото си отблизо може да ви създаде чувство за неудовлетвореност и вина, че сте с 500 грама нагоре.

Имайте предвид, че в един ден можете да имате повече вода в тялото, отколкото в друг ден. Ако сами си вмените чувство на вина, само ще сте тласнати към повече ядене, което означава, че ще ви се изплъзне контрола от ръцете!

Киселото зеле и царската туршия могат да ви създадат усещането, че сте глътнали балон и освен това ще спомогнат за задържането на течност в организма. Най-добре е да ги консумирате само на Коледа, а на следващия ден да минете без тях!

Другото условие е – яжте малки порции с паузи, дъвчете бавно и не бързайте!

1611429Thinkstock/Guliver

2. Направете разумен избор кога, какво да си похапнете

Имайте предвид, че празничната трапеза е отрупана с всевъзможни калорични бомби, които наистина могат да доведат до покачване на телесното тегло. Погрижете се да изберете да похапнете това, което най-малко ще ви се залепи по талията.

В случай, че не можете да устоите на изкушението, то по-калоричните изкушения си ги похапнете на отделен прием. В крайна сметка трапезата по Коледните празници е почти 24 часа.

Освен това не забравяйте да се придържате към малки порции!

1611430Thinkstock/Guliver

3. Успокоявате се, че ще минете на диета с първия работен ден

Не търсете успокояващи оправдания за похапването си в огромно количество, защото впоследствие ще ви е трудно да се напъхате в любимите си дънки.

Хитър ход от ваша страна ще е на всяка вечеря или празничен обяд да носите тесни дрехи, за да не прекалите с количествата!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май