10-те най-често срещани грешки в хранителните режими

10-те най-често срещани грешки в хранителните режими

Най-важното

Всеки от нас се опитва сам да си състави хранителен режим, но най-вероятно е той да е погрешен и да си хвърлим парите и усилията на вятъра. Най-добре е да се обърнете към професионалисти, които да ви изготвят хранителна и тренировъчна програма, която да следвате, ако искате да има ефект.


10. Избягване на храненето пред и след тренировка. Повечето хора допускат тази грешка, защото си мислят, че по този начин ще свалят килограмите по-бързо. Нужно е да набавите хранителни вещества преди тренировка, за да имате сили за изтущителните упражнения, и след тренировка, когато трябва да възстановите изгубените вещества.
9. Елиминиране на плодоведе заради съдържанието на захар. Захарта, която се съдържа в плодовете е различна от тази, която се съдържа в шоколада, тя е натурална. Вие имате нужда от нея и не трябва да премахвате плодовете от диетата си, те задължително трябва да присъстват.
8. Билките са безвредни, защото са натурални. Основната грешка е, че ползваме билките без да знаем какви са им съставки и тяхното предназначение. Трябва да проучите и страничните ефекти, които могат да ви причинят билките и евентуални алергични реакции.
7. Само калориите влияят на свалянето на килограми. Това не е така. Трябва да следите приема на всички вещества, защото някои нискокалорични храни, могат да съдържат други вещества, които да ни попречат да сваляме килограми.
6. Избягване на т.нар. "червено месо". За да свалите ненужните килограми трябва да избягвате месото, но не го спирайте изведнъж. Намалявайте неговия прием постепенно.
5. Изграждането на рутина. Повечето хора, когато са на диета, си играждат график, по който се хранят и най-често ястията са еднакви. Разнообразявайте си хранителния график по часове и по видове храна всяка седмица.
4. Пренебрегването на подправките. Когато си готвите най-често използвате мазнина и други вредни съставки. Опитайте се да ги заместите с билкови подправки, които са вкусни и по-здравословни.
3. Прекомерната употреба на изотонични напитки. Повечето от нас си мислят, че ако пият тези напитки, техния организъм ще си набави нужните вещества и ще е по-работоспособен. Но не трябва да прекалявате с тях. По време на тренировка по-добре пийте повече вода.
2. Използване на хранителни добавки. Повечето хора предпочитат да си купят една кутия с мултивитамини, от колкото да си купят плодовете и да ги вземат по натурален начин. Най-добре е да приемате витамините по естествен път, защото те се усвояват от тялото по-добре, от колкото ако ги приемете под формата на хапче.
1.  Пресните плодове и зеленчуци са по-здравословни от замразените. Повечето от нас смятат, че плодовете и зеленчуците са полезни само когато са пресни. Това не е така. Замразените плодове и зеленчуци съдържат същите съставки, като пресните. Даже е препоръчително да добавите замразени храни към вашата диета.

ключови думи:
грешка диети храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май