Хармония в отслабването: почивката

Много е важно да й обърнете нужното внимание
Хармония в отслабването: почивката

Американският здравен специалист Маршал Пик успява да свали близо 10 килограма, благодарение на своя "хармоничен план на отслабването". Ако проявявате интерес към любопитни идеи за справяне с излишните килограми, може да погледнете тук.

Междувременно ние продължаваме да ви запознаваме с програмата на Пик:

Почивайте правилно

Смята се, че липсата на сън води до затлъстяване, като това е по-често срещано явление при жените, отколкото при мъжете.

"Всъщност, спокойният нощен сън е най-доброто решение, което може да вземете, за да се отървете от "токсичното" тегло", коментира Пик. Ако все пак нямате възможност да се отдадете на пълни седем или осем часа почивка през нощта, опитайте да изготвите подходяща за вас програма преди лягане, към която обаче е препоръчително да се придържате стриктно.

За тази цел няколко часа преди сън изключете телевизора, компютъра, радиото. Вместо неприятното за очите изкуствено осветление, ползвайте меката светлина на запалените свещи.

В случай, че имате щастието да живеете в твърде осветен район от града, задължително си купете щори за прозорците, защото пердетата често не вършат работа. Целта всъщност е да поддържате стаята, в която спите, максимално тъмна. По този начин помагате на ума си да се подготви за сън.

Добре е също така да си лягате и да ставате по едно и също време. (Открийте още полезни съвети за заспиване тук!)

Време за вас

Маршал Пик смята, че успехът в нейната програма за отслабване, е невъзможен без спокоен и отпочинал ум. "Важно е поне за 30 минути на ден да намирате време за релаксация на съзнанието", казва тя.

Всеки човек релаксира по различен начин, но Пик ви предлага няколко възможни стратегии: "Пробвайте с медитация, или си направете чай, който изпийте бавно и на спокойствие. Вземете си топъл и отпускащ душ след работа. Опитайте нов, лечебен масаж или се насладете на приятна разходка в парка."

Основното правило тук е да не споделяте анти-стрес терапията си с другите. Тя вече е вашето заслужено лекарство. Пазете го на "изолирано" и безопасно място.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май