Спортно вдъхновение: куче маратонец

Малко, но упорито :)
Спортно вдъхновение: куче маратонец

Убедени сме, че ще се влюбите от раз в това пухкаво животинче и в неговата вдъхновяваща история. А тъй като китайското му име – Xiaosa, е доста сложно за произнасяне, ние смятаме да го наричаме за по-кратко Топчо.

На пръв поглед, Топчо е съвсем обикновено куче – порода "улична превъзходна". Рошаво и мръсничко, то дълго време скита само по улиците на китайската провинция Съчуан.

Един ден обаче, четириногият другар среща група колоездачи и тази среща коренно променя съдбата му. Велосипедистите му подхвърлят пилешко бутче и Топчо решава да последва новите си приятели.

На последните обаче им предстои да изминат дълъг път до Тибет с колелата си - близо 2,000 километра. А, за да не изостава, бау-бау сладурът трябва да припка до тях. По време на пътешествието той следва неотлъчно групата и понякога тича по 50-60 км на ден. Но нито веднъж не му хрумва да се откаже :)

Разбира се, колоездачите го хранят и му дават вода, за да поддържат маратонския му дух. Днес пътешествениците са твърдо решени да задържат Топчо и да се грижат за него. Страхотно, нали? 

В този материал пък се запознайте с още едно спортно животинче :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май