22 съвета да станете по-силни (I част)

22 съвета да станете по-силни (I част)

Най-важното

Всеки иска да е силен и да показва мускули, но не на всеки му се отдава. Не всички правят правилните неща по време на силовите тренировки. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да станете по-силни.

1. Тренирайте на големи тежести, вместо да правите пирамида. Ако искате да добиете повече сила, можете да загреете малко с ниски тежести и после направо да отидете на големите тежести. По този начин ще спестите енергия за повече упражнения.

2. Представяйте си всяка серия преди да я направите. По този начин ще се концентрирате само върху упражнението и ще сте пределно мотивирани да го направите правилно.

3. Почивайте между 3 и 5 минути преди всяка серия. Ако искате да вдигате големи тежести, като по този начин да добиете повече сила, трябва да правите добра почивка между сериите. 5 минути са напълно достатъчни за мускулите да си починат и да са ползотворни.

4. Тренирайте слабите си места. Често повечето от вас имат 2-3 силни групи мускули и тренират само тях. А слабите ги пренебрегвате, защото ви е трудно да ги тренирате. Най-добре е да тренирате равномерно всички мускулни групи, дори и тези, които са ви най-слаби.

5. Тренирайте с някой по-силен. Това ще доведе до постоянно състезание с него и по този начин вие ще се опитате да тренирате с неговите тежести и ще достигнете неговото ниво.

6. Търсете дъмбели или тежести, които са по-малки на големите. Виждали сте, че има еднакви на тежест дъмбели, но с различна големина. Вземете тези, които са малки, защото по този начин мозъкът ще си мисли, че вдигате по-малко килограми и ще ви е по-лесно.

7. Носете възможно най-тънки обувки. Колкото по-малко материал има между краката ви и пода, толкова повече мускули тренирате, когато правите клек и други упражнения за крака.

8. Загрейте с медицинска топка. Когато ви предстоят упражнения за ръце, добре е да загреете с медицинска топка. Можете да си я подхвърляте да я въртите настрани и да я блъскате в стената с 1 ръка.

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
сила съвети фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май