Фитнес уреди в парка: дървото

Добър другар в спортуването
Фитнес уреди в парка: дървото

Хей, фитуелчета, разбрахте ли новината? Вече може да спортувате на открито – времето е достатъчно хубаво и приятно ;) Така че не се чудете, а още утре изкарайте сесията си навън. Стискаме палци да живеете в близост до парк, защото, както сме казвали и преди, там може да откриете куп "спортни" уреди, за които дори не сте и подозирали.

Знаехте ли, например, че дървото е страхотен фитнес партньор? То може да ви съдейства в реализацията на редица хубави движения, а днес ще ви предложим с негова помощ да упражните т. нар. планк с изпънати ръце. Известно ви е, че планкът е едно страхотно упражнение, което, ако изпълнявате редовно, би могло да подобри силата в пояса и да развие значително коремната мускулатура.

Така че, без повече приказки, нека го направим, искате ли? За целта обаче, трябва да си намерите дърво с по-голям ствол. 

  • Разположете ходилата си върху последния, на няколко сантиметра от земята, и после разходете ръцете напред до изпъването на тялото в планк позиция. Това означава гръбнакът да е неутрален, т.е. линията от тила, през горната част на гърба, до таза да е права и успоредна на земната повърхност. Ето така. За да си помогнете, стегнете мускулите на корема, на дупето и на бедрата, а краката допрете един към друг в глезените.
  • Задръжте в тази позиция за около 20 секунди. Починете и повторете процедурата още три пъти. 

Предупреждаваме, че тази модификация на планка никак, ама никак не е лесна за изпълнение. Затова съветът ни е преди да прибегнете към нея, първо да усвоите базовото движение на земя. Ето така

Е, това е то. А тук се запознайте с още един супер фитнес уред в парка. Използвайте го, защото няма да съжалявате! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май