Старт! Да клякаме

С медицинска топка в ръце
Старт! Да клякаме

Сигурна съм, че след поредицата полезни материали на колегата Кирил Русев, вече много добре умеете да се навеждате, така ли е? Браво! Е, в такъв случай спокойно можем да преминем заедно към реализацията на още едно много хубаво упражнение.

На практика, то представлява обикновен клек, но в комбинация с избутване на медицинска топка от гърдите. Без да губим време, нека го направим, а?

  • Заемете изправен стоеж, с разкрач на широчината на раменете и със здраво прилепнали на пода ходила. Грабнете топката и я опрете в гърдите, като приберете ръцете към тялото, свити в лактите. 
  • От това положение клекнете бавно и контролирано, а ако сте забравили как се кляка, върнете се в този материал, за да си припомните набързо. 
  • При изправянето, избутайте топката от гърдите, изпъвайки хубаво ръцете напред. Ето така. После, клякайки отново, я върнете в изходно положение. И, хоп!, това е едно повторение. Опитайте се да направите още 10-15.

Важно: следете за спазването на правилната техника при осъществяването на клека и не изневерявайте на добрата форма.

Не се съмнявайте, че, ако правите упражнението редовно, то ще ви помогне да оформите мускулите на краката и дупето. А, също така, представлява чудесна тренировка за раменете и ръцете ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май