Хайде, народе, на белия шоколад!

Но само на домашно приготвения :)
Хайде, народе, на белия шоколад!

  "В белия шоколад няма много шоколад", "Белият шоколад не е истински", "Белият шоколад е химия"... такива мисли могат да минават на много от вас. Е, може би не сте много далече от истината, но същите неща могат да се кажат и за кафявия събрат. Особено, ако е купен на готово от магазина. Тогава наистина не се знае колко шоколад има в шоколада в действителност. Затова по-рано ви предложихме рецепта за натурален домашен шоколад, в чието съдържание да сте сигурни. А сега е време и на светлия вкусен десерт. Твърденията за липса на шоколад в него са основателни единствено, ако под шоколад се има предвид какаото, като основна съставка на вкусотията. Да, в белия шоколад няма какао, но затова пък я има другата базова част – какаовото масло (извличано от какаовите зърна).

И така, за приготовлението на един бял шоколад ще са нужни 60 гр. какаово масло, ¼ ч. ч. пудра захар (може 2 ч. л. медец, ако не сте фенове на пудрата), 1 ванилия, щипка сол. Ако сте сложили захарта, добавете 1 ч. л. сухо мляко. Ако сте предпочели меда, сухото мляко трябва да е повече – 3 с. л., защото ако има пудра, ще стане достатъчно прахообразна сместа, а при меда – ще трябва да се компенсира с повече сухо мляко. За по интересен вкус може да пробвате джинджифил, кокосови стърготини, канела, да добавите ядки, стафиди, сушени боровинки, ментови листеца или каквото друго предпочитате като вкус. Когато наберете арсенала, ви трябва още малко време за:

  1. Разтапяне на какаовото масло – най-добре на водна баня, докато консистенцията стане течна.

  2. Добавяне на всичко останало към маслото.

  3. Разбъркване.

  4. Изливане в подходящ съд, формичка, като за улеснение при изваждането може да се постели на дъното готварско фолио или станиол.

  5. Оставяне в хладилник за известно време.

  6. Споделяне или с приятели, или с добрия приятел – корема.

  7. https://www.facebook.com/FitWell.bg.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май