Три готини алтернативи на кафето

Осигурете си добро утро за нула време
Три готини алтернативи на кафето

Хайде, време е за редовната доза сутрешно събуждане! Този път обаче не посягайте към позлатеното джезве в ъгъла на кухненския плот ;)

Днес ви предлагаме, за разнообразие, да експериментирате с тези няколко алтернативи на любимата ви тонизираща напитка. Уверяваме ви, че те са също толкова приятни и със сигурност ще отворят широко очите ви. Нека ги изброим набързо:

Зелен чай

Е, да в него има по-скромна доза кофеин, но в крайна сметка – достатъчна, за да извърши отговорната работа по събуждането.

Освен това, освежаващата напитка може да се похвали с многобройни здравословни ползи. Тя съдържа катехини - силни антиоксиданти, които понижават риска от редица заболявания. Твърди се също, че е добър помощник в отслабването.

Вода с резенче лимон

Понякога нещата са по-прости, отколкото изглеждат :) Така, за разлика от кафето, което ви дава само инстантен прилив на енергия, лимончето във прозрачната течност ще поддържа тонуса ви през целия ден.

Да добавим още, че жълтият разбойник има доброто качество да активира храносмилателните процеси в организма и да допринася за доброто настроение на стомаха ви. Дерзайте!

Зелени шейкове

От къдраво зеле, от спанак, от броколи...

Извънземни или не, тези цветни коктейли освежават на пълни обороти и са екипирани с важни хранителни съставки. А добрата новина е, че се приготвят лесно и бързо, само за няколко минути.

Е, обявяваме днешния ден за Ден без кафе! Опитайте да се събудите по друг начин и споделете после с нас как точно сте го направили.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 16.09.2011 | 11:11
    Днес опитах да се събудях без кафе, а с чай от лайка, и направо ми се обра лайката от зор и до този момент, но държа фронта! Ура!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май