Тайната на хубавото кафе

Водата!
Тайната на хубавото кафе

Да речем, че сте се "изръсили" за супер хубава и адски модерна кафе машина :) Купувате само качествени зрънца, от правилното място. Приготвяте ги винаги с любов и с желание.

И... ужас!

Крайният резултат е напитка с хипер неприятен и неудовлетворяващ вкус и аромат.

Защо се получава така, а?

Ами, причините могат да бъдат доста. Но нека ви обърнем внимание на тази: твърде е възможно за всичко да е виновна... водата. Ако ползвате чешмяна такава (без да я филтрирате), тя определено има потенциал да развали качеството на любимото ви кофеиново питие.

Въпреки че си дава вид на прозрачна, същата съдържа куп вещества в себе си: минерали, хлор, микроорганизми, твърди частици и прочее съединения с не особено добри намерения към кафе мерака ви.

Тези разбойници са способни да направят доста пакости, не се съмнявайте. Могат, например, да се опитат да скапят луксозната ви кафе машина или най-малкото - да нарушат нормалното ѝ функциониране. Което пък изобщо няма да е добре за бъдещия продукт. В този ред на мисли, нека ви напомним, че е важно да почиствате и да поддържате машината си в добро състояние. 

Има и друг по-гаден сценарий обаче. Споменатите по-горе частички да попаднат директно в чашата ви и да ви махат от дъното ѝ :) Сладури!

Та, изводът е следният: филтрирайте водата, за всеки случай.

И може би кафето ви ще е отлично... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май