Още три супер алтернативи на кафето

С невероятен аромат
Още три супер алтернативи на кафето

Според астролозите любимият ми ден трябва да е понеделник. Но, уви, не е - въобще не го обичам! Предпочитам да мине бързо и да прескоча безболезнено във вторник.

Основният ми проблем е, че в началото на седмицата, след мързеливия уикенд, страшно ми се спи. Вместо да посегна най-напред към чашата с кафе обаче, напоследък все по-често прибягвам към няколко алтернативи на познатата напитка.

А в случай на нужда, не се съмнявайте, те ще помогнат и на вас. Ето ги:  

Портокали

Като оставим настрана немалкото им хранителни достойнства, слънчевите другари могат да се похвалят и със свеж готин аромат.

Това е причината етеричното масло от портокал да се използва засилено в ароматерапията. Твърди се, че, освен всичко друго, същото има мигновено енергезиращо действие. Проверила съм – не е съвсем мигновено, но безспорно е силно и върши работа.

Що се отнася до самия цитрусов плод, консумирам го редовно, а понякога си правя и ето този прекрасен еликсир от него. 

Грейпфрути 

inm.comДа, те са другите унищожители на сънливостта ми. Шейкът, приготвен от тях, е способен да отвори очите ми за нула време. Нещо повече, миризмата на вселите юнаци също действа събуждащо.

Не е случайно, че етеричното масло от грейпфрут е незаменима съставка в редица спа изживявания.

Достатъчно е няколко капки от него да се капнат върху гъбата за баня и после цялото тяло да се натрие, сутрин под душа. Тонусът е гарантиран, няма майтап.

И накрая: мента

Специфичният ѝ аромат може да вдигне дори мечка от зимния ѝ сън. Така че растението е ужасно добър помощник в понеделнишкото тонизиране. Започвам с чай от мента, а свежи нейни листенца могат да влязат и в чашата ми с вода. Супер! 

Е, аз вече стартирах акция по събуждане. Какви алтернативи на кафето ползвате вие в този първи ден от новата седмица? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май