В понеделник с... чаша кафе. И чай!

Срещу студа, лошото настроение и болестите
В понеделник с... чаша кафе. И чай!

Честит първи сняг на патерица, фитуелчета :) Как се чувствате в този леден понеделник? Не, в никакъв случай не позволявайте градусите на настроението ви да слизат под нулата.

Усмихнете се широко и повярвайте в късмета си :) А за да се стоплите, ви съветваме днес да се обърнете за помощ към тези две напитки, които, както стана ясно тук, са с еднакво силно и полезно действие.

Точно така. И чаят, и кафето, ще направят добра услуга на здравето ви. Освен това, ще ви освежат и тонизират.

Как да ги консумирате обаче? Ето така: 

С дъх на канела

Не, не посягайте към захарта! Имаме по-добра идея. Защо не овкусите кафето си с тази ароматна подправка? Както знаете, кафявата госпожица е пълна с куп полезни нутриети – консумацията й ще ви позволи да поддържате стабилни нива на кръвна захар и ще окаже добро въздействие на храносмилателните процеси в организма ви.

Бонус: прясната й миризма ще погъделичка творческия ви потенциал и ще повиши продуктивността ви на работното място. 

С мляко в...

... чая. Това може да ви звучи като ужасна комбинация, но британците наистина имат основания да я предпочитат пред всяка друга. Всъщност, ако се престрашите да я опитате, ще установите, че тя никак не е толкова лоша, колкото изглежда. И даже е вкусна.

А хубавото е, че мляко може да сложите и в чашата си с кафе.

С вкус на лимон

Нали не сте забравили за жълтия разбойник? Веднага го добавете към чая си – ще повишите значително здравословната сила на напитката, като добавите в нея куп антиоксиданти. И, разбира се, така тя ще стане доста по-ароматна и вкусна. 

Е, наздраве! Сигурни сме, че вече се чувствате по-добре, нали? И споделете: как пиете вие кафето и чая си?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май